Hokaido
Má to málo kalórií, vysoký obsah betakaroténu, minerálnych látok, vitamínov, železa a zinku, čo je to?
Sezóna tekvíc je práve v plnom prúde :) Priznám sa, že hokaido som jedla tento rok prvýkrát...Doma ich každoročne pestujeme, ale nikdy som nemala tú odvahu ochutnať, až doteraz.
Existuje mnoho spôsobov prípravy hokaido - či už polievky, koláče, rizotá, a vážne už som videla všeličo :)
Hokaido som si zamilovala na kurze varenia s Jemine kde sme s babami varili polievku, rizoto a ešte aj skvelú nátierku.
Keďže som nemala žiadny konkrétny recept na hokaido polievku, improvizovala som a podarilo sa :)
Potrebujeme:
- 2 menšie tekvice hokaido
- 3-4 mrkvy
- cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- maslo
- kurkumu
- zázvor (cca 2-3cm)
- soľ
- tymián
Tekvice prekrojíme na polovice.
Vnútro tekvíc vydlabeme.
Jadierka si odložíme, potom si ich môžeme dať zapiecť do rúry na olivovom oleji :)
Tekvice najkrájame na menšie kúsky. ÁNO, krájame celú tekvicu, žiadne šúpanie :)
Pripravíme si aj mrkvu, ktorú očistíme a nakrájame na kolieska.
Na masle opražíme cibuľku, pridáme tekvicu a mrkvu, premiešame a chvíľkočku dusíme. Potom pridáme kurkumu, soľ, prelisovaný cesnak a zázvor, a zalejeme vodou.
Varíme až do zmäknutia tekvice (cca 15-20min). Na záver pridáme natrhaný tymián - dodá polievke zaujímavú chuť ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára