Hand made burger :)
Žemličky:
- 500g múky (ja som zvolila mix špaldovej hladkej, rážnej a pohánkovej)
- 330ml vlažnej vody
- 1/2 droždia
- 1 ČL soli
Postup je rovnaký ako keď robíte špaldový chlebík (klik - odkaz na link), s tým rozdielom, že si ho rozdelíte na 5 rovnakých dielov a spracujete ich do žemličky.
Pečieme 50minút pri teplote 200st.
- 1 tofu (natural)
- 4 ČL horčice
- 4-5 ČL sojovej omáčky
- 2-3 ČL medu
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie na dochutenie
Všetky ingrediencie (okrem tofu) vymiešame dokopy, najlepšie v nejakej širokej a nie moc hlbokej nádobe (z omáčky si trošku odložíme bokom - na potieranie žemličky).
Do takejto omáčky položíme tofu, ktoré sme si prekrojili na dve polovice (pozdlžne).
Do takejto omáčky položíme tofu, ktoré sme si prekrojili na dve polovice (pozdlžne).
Necháme ho v chladničke do doby, kým sa upečú žemličky. Potom ho len osmažíme na prdukom ohni, na panvici.
Žemlu si prekrojíte a naplníte rukolou, rajčinami, uhorkou, jarnou cibuľkou a medzi to šupnete tofu :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára