S týmto ovocím som sa prvýkrát stretla minulé leto. Na Slovensku sa počas leta veľmi rozšíril a veľa ľudí si ho obľúbilo, tak ako aj ja :)
Acai je pôvodom brazílske bobuľovité ovocie, ktoré sa k nám dostane už len v mrazenej podobe. Až 80% z plodu tvorí kôstka a je neekonomické dovážať ho celé.
V Brazíli sa zbiera dozreté a priamo tam sa spracuváva na podobu, ktorú môžeme dostať.
Najviac obľubujem na tigelu - mrazená dreň acaico s guaranou. Dnes sa už dá kúpiť vo väčšine obchodov, alebo si ju môžeme objednať priamo u dodávateľa na Slovensku.
Postup je veľmi jednoduchý, mrazenú dreň rozmixujete s polovičkou banána. Druhú polovicu použijete na konečnú verziu. Je len na vašej kreativite, čo si k tomu pridáte :) Skúšala som už všelijaké varianty a výsledok bol vždy mňam! :)
Možné varianty. Čokoľvek na čo máte chuť a čo Vaša kuchyňa poskytne ;)
Variant 1: goji, píniové oriešky, chia semiačka, ovsené vločky, banán.
Variant 2 : goji, banán, hrozno, vlašské orechy, horká čokoláda (66%-Madagascar), ovsené vločky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára