Sviatky začínajú :)
Tri baby v kuchyni a nápad z rána sa začal realizovať :)
Lahodný francúzsky slaný koláč menon quiche. Dávnejšie som si tento koláč obľúbila, hlavne pre to, že nikdy nie je rovnaký (teda ak si taký neurobíte).
Quiche má v sebe to čaro, že ktorékoľvek ingrediencie zmiešate, stále je to veľmi chutné a o to predsa ide! :)
Náš quiche je zhotovený z:
Cesto:
- 250g špaldovej múky
- 120g masla
- 1 vajce
- 3 ČL ľadovej vody
- štipka soli
Plnka:
- 200g čerstvých húb (my sme zvolili šampiňóny)
- 4 vajcia
- 250ml šľahačkovej smotany
- 250g bryndze
- korenie, soľ (stačí veľmi málo, pretože bryndza je sama o sebe dosť slaná)
- štipka muškátového oriešku
Najprv si pripravíme cesto, ktoré môžeme/nemusíme dať na hodinku do chladničky. Vložíme ho do maslom vymastenej formy na quiche. Povrch cesta poprepychujeme vidličkou a necháme na cca 10min piecť pri teplote 200st.
Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si zmes.
Na plátky nakrájame očistené šampiňóny a na masielku ich opražíme spolu s bryndzou. Opekáme dovtedy, kým sa bryndza neroztopí. Potom si vyšľaháme vajíčka spolu so smotanou, pridáme koreniny a muškátový oriešok.
Keď máme cesto vychladnuté, zmes pridáme a dáme zapiecť na cca 20-30min, pri teplote 200st.
Podávame vlažný alebo vychladnutý so sezónnym šalátom, či rôznymi bylinkami.
Prajeme dobrú chuť! Chutňas trio ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára