štvrtok 17. apríla 2014

Quiche

Sviatky začínajú :) 

Tri baby v kuchyni a nápad z rána sa začal realizovať :) 
Lahodný francúzsky slaný koláč menon quiche. Dávnejšie som si tento koláč obľúbila, hlavne pre to, že nikdy nie je rovnaký (teda ak si taký neurobíte). 
Quiche má v sebe to čaro, že ktorékoľvek ingrediencie zmiešate, stále je to veľmi chutné a o to predsa ide! :)


Náš quiche je zhotovený z:
Cesto:
  • 250g špaldovej múky 
  • 120g masla
  • 1 vajce
  • 3 ČL ľadovej vody
  • štipka soli 
Plnka:
  • 200g čerstvých húb (my sme zvolili šampiňóny)
  • 4 vajcia
  • 250ml šľahačkovej smotany 
  • 250g bryndze
  • korenie, soľ (stačí veľmi málo, pretože bryndza je sama o sebe dosť slaná)
  • štipka muškátového oriešku
Najprv si pripravíme cesto, ktoré môžeme/nemusíme dať na hodinku do chladničky. Vložíme ho do maslom vymastenej formy na quiche. Povrch cesta poprepychujeme vidličkou a necháme na cca 10min piecť pri teplote 200st. 


Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si zmes. 
Na plátky nakrájame očistené šampiňóny a na masielku ich opražíme spolu s bryndzou. Opekáme dovtedy, kým sa bryndza neroztopí. Potom si vyšľaháme vajíčka spolu so smotanou, pridáme koreniny a muškátový oriešok. 
Keď máme cesto vychladnuté, zmes pridáme a dáme zapiecť na cca 20-30min, pri teplote 200st. 



Podávame vlažný alebo vychladnutý so sezónnym šalátom, či rôznymi bylinkami. 
Prajeme dobrú chuť! Chutňas trio ;) 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára