piatok 6. júna 2014

Jahodový puding

Vedeli ste, že jahody, podobne ako všetky bobuľoviny, sú mimoriadne zdravou lahôdkou? 
Všetky druhy bobuľovitého ovocia (maliny, čučoriedky, jahody) obsahujú látky, ktoré chránia bunky pred rakovinou. Zložky v jahodách môžu chrániť mozog a pamäť.

Ďalšie hľadisko, ktoré by nás malo zaujímať je, či sú potraviny kyselinotvorné alebo zásadotvorné. 
Podľa odborníčky Kataríny Horákovej, ktorá vo svojej knihe Umenie zdravo žiť, uvádza jahody ako nízko zásadíte. Čerstvé ovocie, zelenina, niektoré obilniny a strukoviny sú bohatšie na minerály - draslík, vápnik, sodík a horčík. Najviac kyselinotvorné sú živočíšne produkty - preto by sme ich nemali konzumovať v nadmernom množstve. 

Môžem s určitosťou potvrdiť, že môj menší experiment sa potvrdil. Potvrdil sa v tom, že pokým som jedla cez deň len ovocie, zeleninu a pila dostatok vody, cítila som sa lepšie - plná energie, dobrej nálady a po čase sa to odzrkadlilo aj na spánku. Ráno som vstávala pred budíkom a plná energie. 
Neviem si predstaviť život na 100% RAW strave, ale ak do jedálnička zahrniete čo i len raňajky a večere plné ovocia a zeleniny, budete aj Vy na sebe vidieť zmenu! :) 


Ďalšia pochúťka, ktorú si obľúbite! 
Jahodovo-banánový "puding" ako rýchle a zdravé raňajky. Nepotrebujete nič iné ako:
  • 500g jahôd
  • 5 banánov 
Všetky ingrediencie spolu vymixujeme. Hneď po vymixovaní nemá ešte pudingovú konzisteniu (závisí to od banánov a jahôd), a preto ho stačí dať na pár hodín do chladničky, resp. ho môžete cez noc nechať v chladničke a ráno už na vás bude čakať takáto dobrota! 

Dobrú chuť! 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára