pondelok, 4. augusta 2014

Sladké pokušenie

Tiramisu 


Potrebujeme:
Korpus
  • 5 vajec 
  • 150g trstinového cukru 
  • 120g špaldovej múky (hladká)
  • 30g kakao 
  • 5 PL kokosového oleja 
  • soľ 
Krém
  • 500g mascarpone
  • 50g čokolády (obsah kakaa min. 60%)
  • 3 žĺtky
  • 50g práškového cukru
  • 3 PL medu (agátový)
  • 6 PL likeru (amareto)
  • 6 PL kávy 
  • balíček dlhých piškot 
  • bobľuvité ovocie 
Príprava korpusu začína oddelením bielkov, ktoré si vyšľaháme spolu so štipkou soli. Postupne pridávame cukor (najlepšie je po lyžiciach).Do hotového snehu postupne pridávame žĺtky a kokosový olej - po každom žĺtku a oleji premiešame a pokračujeme. 
Múku premiešame s kakaom a postupne pridávame do cesta. Cesto vylejeme do formy na korpus a pečieme cca 20min pri teplote 150st. 

Krém si pripravíme s pomocou mascarpone, ktoré premiešame s nastrúhanou čokoládou a pridávame postupne cukor a med. Žĺtky vyšľaháme a pridáme ku krému. 

Keď sa korpus upečie, necháme ho vychladnúť a zatiaľ si uvaríme kávu. Do kávy prilejeme liker a touto polevou namočíme vychladený korpus. Potom nanesieme krém a dáme do chladničky chladiť na 4-5hod. 

Ako dekoráciu sme použili dlhé piškoty, ktoré sme prekrojili na polovice. Do stredu sme uložili bobuľovité ovocie (čučoriedky, černice, maliny) a posypali nastrúhanou čokoládou. 

Koláč sa tak rýchlo zjedol, že som už nestihla odfotiť ani kúsok :) :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára