Tiramisu
Potrebujeme:
Korpus
- 5 vajec
- 150g trstinového cukru
- 120g špaldovej múky (hladká)
- 30g kakao
- 5 PL kokosového oleja
- soľ
Krém
- 500g mascarpone
- 50g čokolády (obsah kakaa min. 60%)
- 3 žĺtky
- 50g práškového cukru
- 3 PL medu (agátový)
- 6 PL likeru (amareto)
- 6 PL kávy
- balíček dlhých piškot
- bobľuvité ovocie
Príprava korpusu začína oddelením bielkov, ktoré si vyšľaháme spolu so štipkou soli. Postupne pridávame cukor (najlepšie je po lyžiciach).Do hotového snehu postupne pridávame žĺtky a kokosový olej - po každom žĺtku a oleji premiešame a pokračujeme.
Múku premiešame s kakaom a postupne pridávame do cesta. Cesto vylejeme do formy na korpus a pečieme cca 20min pri teplote 150st.
Krém si pripravíme s pomocou mascarpone, ktoré premiešame s nastrúhanou čokoládou a pridávame postupne cukor a med. Žĺtky vyšľaháme a pridáme ku krému.
Keď sa korpus upečie, necháme ho vychladnúť a zatiaľ si uvaríme kávu. Do kávy prilejeme liker a touto polevou namočíme vychladený korpus. Potom nanesieme krém a dáme do chladničky chladiť na 4-5hod.
Ako dekoráciu sme použili dlhé piškoty, ktoré sme prekrojili na polovice. Do stredu sme uložili bobuľovité ovocie (čučoriedky, černice, maliny) a posypali nastrúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára