nedeľa, 1. februára 2015

Homemade pasta

Ďalší z domácich receptov, dnes sú to domáce cestoviny. Nechajte sa inšpirovať ;) 


Recept:
  • 400g hladkej múky (špaldová/pšeničná)
  • 3 celé vajcia
  • 2 žĺtky
  • 1 ČL extra panenského olivového oleja
  • štipka soli
Čo sa týka pomeru múky, snažte sa rozdeliť pomer približne na polovicu. Čisto špaldové cestoviny, by boli veľmi tvrdé, preto je lepšie ak zmiešate špaldovú s celozrnnou pšeničnou (obe ale musia byť hladké).
Preosiatu múku dáme do väčšej misy, pridáme vajcia premiešané so žĺtkami a pridáme soľ a olivový olej. Ručne miešame približne 10minút. Ak by bolo cesto príliš tuhé, pridáme trošku vody. No ak máme opačný problém, pridáme trochu múky. 

Cesto rozdelíme na menšie kusy, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 20min. odstáť.
Ak nemáte doma strojček na cestoviny, poradíte si :) - jednotlivé kusy vyvaľkáme na pomúčenej doske, na plátky tenké 2mm. A potom už podľa druhu a hrúbky ktoré chcete dosiahnúť, nakrájate cestoviny. 


Náš postup: 1. vyvaľkanie cesta na tenké plátky.


2. Narezanie tenkých cestovín. 


3. Sušenie cestovín - sušenie môže trvať niekoľko minút až niekoľko hodín. Záleží od Vás, kedy budete cestoviny variť. 
Pri varení čerstvých a tenkých cestovín Vám postačia aj 3 minúty.


Ak si urobíte špagety, odporúčam výborný recept: špagety na víne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára