Tak je to tu, dlho očakávaný deň Sv. Valentína.
Každý zaľúbený pár dnes slávi tento sviatok spoločnými chvíľami. Väčšina týcho zaľúbencov si práve v tento deň doprajú sladké pokušenia. Ani my nebudeme výnimkou, a môj milovaný dostane tieto krásne linecké srdiečka.
Recept je od mojej maminky, ktorá ich každoročne, na Vianoce robieva. A keďže Eričkovi tak veľmi vždy chutia, musela som ich urobiť.
- 300g hladkej múky
- 200g masla
- 100g práškového cukru (preosiaty cez sitko)
- 2 žĺtka
- kôra z Bio citóna
Milujem robiť tradičné veci trochu inak a už pred Vianocami som si objednala tento krásny valček. Dodá sušienkam takú iskru
a z obyčajných lineckých, môžu byť takého krásne a kreatívne srdiečka.Cesto si vyvaľkáme na plát hruhý cca 3-4 mm, ale snažte sa byť pri vaľkaní rovnako silný na všetkých miestach. Potom už len podľa Vami zvoleného tvaru, vykrajujete a podávate na plech s papierom na pečenie.

Rúru si predhrejeme na 150st a pečieme cca 5-10min. Všetko závisí od Vašej rúry. Dôležité je ich nespáliť, ako sa mne podaril prvý plec :/ ale každý sa učíme z vlastných chýb, ten druhý už bol fajnový
postupne uvidíte ako chytajú ružovkastý nádych a to je čas, kedy Vám hovoria “Vyber ma!”
Pri výbere džemu zvoľte kyslejšie druhy, the best je rýbezľový – tak odporúča aj moja maminka. A ešte lepšie ak je domáci



Prajem Vám všetkým krásneho Valentína a ešte veľa sladkých dní! Nielen v tento deň.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára