Opäť raz dobrý trh v Starej tržnici :) nakúpila som samé dobroty a dnes sa mi konečne ušla aj bryndza - pravá Oravská !
Najlepšie obdobie na bryndzu je máj, vtedy je chuť bryndze neporovnateľná. Nuž, kým bude máj, pochutili sme si na skvelej bryndzi v marci :)
A čo tak halušky? Už ako malá som ich zbožňovala a tak isto je tomu aj dnes. Síce to nie sú tradičné, ale chutia výborne. Tak poďme do toho! ;)
Potrebujeme: (pre dve osoby)
Cesto:
- 200g špaldovej krupice
- 50g vlašských orechov
- 1 vajce
- 110ml vody
- 1 ČL soli
Bryndza:
- 125g bryndze
- 4 PL bieleho jogurtu
- hrsť petržlenovej vňate/ jarná cibuľka
Orechy rozdrvíme na malé kúsky, ja som použila mažiar, šlo to rýchlo a ľahko :) Rozdrvené orechy zmiešame s krupicou, prilejeme vodu, vajce, soľ a všetko premiešame, aby nám vzniklo cesto.
Do vriacej osolenej vody nahádžeme halušky a počkáme až kým vyplávajú napovrch. Keď sú hotové, zmiešame ich s vopred pripravenou bryndzou.
Cibuľku môžete zmiešať spolu s bryndzou, alebo posypať nakoniec.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára