streda, 5. marca 2014

Pasta italiana

            Cestoviny, špagety, mozzarella, olivy, pesto...a množstvo ďalších produktov, ktoré majú svoj pôvod v Taliansku. Nedávno sme boli na výlete v Benátkach a nákup nesmel chýbať :) Najviac ma zaujali farebné cestoviny, ktoré zložením obsahujú repu,paradajky,špenát a mrkvu.


Potrebujeme:
  • cestoviny 
  • brokolicu
  • tofu syr (natural)
  • tavený syr
  • mlieko 
  • šampiňóny (250g)
  • bazalka 
  • maslo

 Masielko si rozpálime vo wok panvici a orestujeme na ňom šampiňóny. Kým pustia šťavu, pridáme tofu a cca 5-7min všetko premiešame a dusíme. Do panvice pridáme tavený syr a podlejeme mliekom (podľa potreby - je lepšie ak ho pridáme viac. Aj keď budeme mať v panvici riedšiu omáčku, nezabudnite, že cestoviny to rýchlo nasiaknú. Z toho dôvodu pridajte viac, aby neostali cestoviny veľmi suché). Natrháme listky bazalky a  premiešame.


Keď začne omáčka vrieť, pridáme do nej udusenú brokolicu a uvarené cestoviny "al dente". Všetko spolu premiešame a môžeme podávať :)


2 komentáre: