Karfiol
V tomto blogu sa budem venovať karfiolu, prečo? Pretože cesto, z ktorého sme pripravili pizzu je, a to sa podržte, z KARFIOLU :)
Karfiol je člen čeľade kapustovitých, a preto obsahuje mnoho látok, ktoré mu dali zaslúženú povesť - bojovník proti rakovine. Posilňuje antioxidačný obranný systém organizmu. Len čo sa dostane k bunkám, aktivuje enzýmy v pečeni, ktoré zneškodňujú rakovinové molekuly a pomáhajú ich vylúčiť z buniek.
Myslím, že väčšina ľudí má v obľube pizzu. Je lahodná, veľmi chutná a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Jedným z ních je aj tento náš. Snažili sme sa pripraviť si pizzu o čosi zdravšiu a samozrejme sa nám to aj podarilo :)
Potrebujeme:
Cesto:
- 1 karfiol
- 2 vajíčka
- 100g tvrdého syra
- oregáno
- soľ
- kurkuma
- mletá červená paprika
Rajčinový základ:
- 2 rajčiny
- 3 strúčiny cesnaku
- majoránka
- hrsť bazalky
Obloha:
- šunka
- olivy
- bazalka
- parmezán
- mazzarella
Cesto pripravíme tak, že karfiol rozdelíme na malé ružičky, nastrúhame syr a pridáme všetky ingrediencie. Premiešame to a ak bude za potreby, rozmixujeme ponorným mixérom. Vložíme na papier na pečenie a pečenie priblížne 15-20min, pri teplote 220st.
Keď nám cesto po bokoch začne pekne hnednúť, vyberieme ho a potrieme základom. Ten si taktiež pripravíme pomocou ponorného mixéra - všetky ingrediencie rozmixujeme. Oblohu si pripravíte podľa vlastného gusta :)
Bazalku pridávame ako čerstvo natrhané listy. Je veľmi aromatická a spolu s cesnakom krásne rozvoniava :)
Bazalku pridáme až po upečení, pizza dostane tak voňavý nádych :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára